Opening nieuw huisvestingsconcept arbeidsmigranten | Rieff

tekening

Vrijdag 1 februari heeft wethouder Marnix Norder het nieuwe wooncomplex voor arbeidmigranten in Den Haag Laakhaven geopend. Het is de eerste vestiging van Rieff, een nieuw huisvestingsconcept voor arbeidsmigranten in Nederland. Rieff wil dat arbeidsmigranten die tijdelijk in Nederland verblijven op een goede en menselijke manier gehuisvest worden. Het complex bestaat uit 95 volledig ingerichte tweepersoonsstudio’s en extra faciliteiten zoals een fitnessruimte en een wasserette. Er is veel belangstelling voor het wooncomplex, de eerste bewoners hebben al hun intrek genomen in de studio’s.

Marnix Norder, wethoude Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van Den Haag: “Ik ben blij dat ik het eerste wooncomplex voor tijdelijke arbeidsmigranten in Den Haag mag openen. Voor het leeuwendeel van de migranten uit Midden- en Oost- Europa geldt dat zij werk doen waar veel behoefte aan is. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de economie van onze stad. Het is dan ook belangrijk dat een aantal zaken goed geregeld zijn. Dat begint met goede huisvesting.”

Nieuwe standaard arbeidsmigrantenhuisvesting

Rieff richt zich op uitzendbureaus en andere bedrijven die goede en betaalbare woonruimte voor hun buitenlandse werknemers zoeken. Harry van Zandwijk, een van de initiatiefnemers: “in sommige gevallen wonen buitenlandse werknemers onder slechte omstandigheden in overvolle huizen of in bugalowparken, waardoor ze soms voor overlast in hun omgeving zorgen. Wij vinden dat je zo niet met mensen omgaat en daarom willen we de huisvesting voor deze groep mensen goed regelen. Met dit Rieff-concept zetten we een nieuwe standaard voor de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten in Nederland.”

Het complex bestaat uit 95 studio’s waarin 190 werknemers kunnen verblijven. Elke studio is geschikt voor 2 personen en is voorzien van een slaap- en woongedeelte met keuken, aparte badkamer en wifi. Het pand heeft vier verdiepingen en blijft in eerste instantie voor vijf jaar staan.

Over Rieff

Rieff is een huisvestingsconcept gericht op buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland verblijven. Het is een samenwerking tussen Jan Snel Flexibel Bouwen, arbeidsbemiddelaar Otto Work Force en Strataegis BV (het moederbedrijf van o.a. uitzendbureau ForeignFlex en huisvester JobHousing). Rieff wil de huisvesting voor arbeidsmigranten in Nederland goed organiseren en verwacht op korte termijn nog enkele complexen te realiseren.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/01-02-2013/polenhotel-haagse-laak-open