Werken in Nederland

Als je naar Nederland komt om te werken, betekent dit in de eerste plaats dat je gaat werken voor een opdrachtgever. Deze opdrachtgevers zijn in verschillende soorten branches werkzaam.  Afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring ga je in een van deze branches aan de slag. Dit kan zijn voor langere tijd of voor kortere tijd, helemaal afhankelijk van jouw wensen en die van de opdrachtgever.

 

Jouw contract

Bij ForeignFlex werken we, als het gaat om contracten, met het fasensysteem van de ABU. De fases van het contract zijn gerelateerd aan de periode dat je al werkzaam voor ons bent. Meer informatie? Lees meer over het fasensysteem.

 

Salaris

Je salaris wordt bepaald aan de hand van het soort werk dat je gaat doen, je leeftijd en je werkervaring. Wij zijn lid van de ABU. Deze CAO hanteert vanaf het begin dat je gaat werken direct het loon dat in jouw sector van toepassing is. Zo zorgen we er voor dat er gelijkheid blijft bestaan tussen de vaste medewerkers en de uitzendkrachten.

Je salaris wordt wekelijks op vrijdag overgemaakt. Vaak wordt dezelfde dag je loon nog op je bankrekening gestort. Voor sommige banken geldt dat dit de maandag er op gebeurd.

 

Opleiding

Jouw ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. Waar nodig bieden wij dan ook opleidingstrajecten aan. Daarnaast bieden we je als onderdeel van ons begeleidingsproces standaard een Nederlandse taalcursus aan. Om veiligheid en duidelijkheid te waarborgen zorgen wij er ook voor dat instructies die relevant zijn voor jouw functie in het Engels of Pools beschikbaar zijn.

 

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je in Nederland komt werken is het wel zo fijn als er mensen zijn waarbij je terecht kunt met zaken waar je tegenaan loopt. Mensen die jouw taal spreken en die jouw positie in een voor jou nog onbekend land begrijpen. Wij zorgen met een team van deskundigen voor begeleiding op alle gebieden van wonen en leven in Nederland. Zo kan je onze intercedenten 24/7 bereiken voor o.a. hulp bij het invullen van (belasting)formulieren, juridisch advies of het volgen van scholing. Maar we fungeren bijvoorbeeld ook als tolk bij een bezoek aan de huisarts.

 

Huisvesting

Als je naar Nederland komt is  het belangrijk om te weten dat je kunt rekenen op goede huisvesting. Wij werken daarom nauw samen met een specialist; onze zusterorganisatie Logejo. Deze organisatie beschikt over een SNF-certificaat en al haar locaties voldoen minimaal aan de gestelde norm. Bijvoorbeeld de short-stay accommodatie in Boskoop. Deze huisvestingslocatie beschikt o.a. over zelfstandige 4-persoonsstudio’s met moderne inrichting, een fitnesszaal, leslokaal en kantine.

Vervoer

ForeignFlex beschikt over een uitgebreid wagenpark waarmee we ervoor kunnen zorgen dat je altijd veilig en op tijd op je werkplek aankomt. Het park zorgt ervoor dat we erg flexibel zijn en snel kunnen schakelen, zodat je ook altijd eerder kunt stoppen met werken wanneer dit nodig is.

Meer weten?

Heb je nog vragen, of wil je meer weten, kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

 

Voor ons werken?

Schrijf je in, of soclliciteer op een van onze vacatures. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.